Maria Busqueta, àlies 'Escaça'

 • Comarca

  Andorra
 • Període històric

  1419-1516
 • On vivia

  Escàs

 • Tribunal

  Tribunal de Corts

 • Any(s) del judici

  1472

Empresonada i jutjada per bruixa pels volts de 1472, Maria Busqueta va acabar confessant haver participat en l’aplec nocturn, fabricat metzines, realitzat lligaments malèfics, provocat gatirnons i pedregades, entrat de nit a les cases amb l’ajuda del diable per damnificar les criatures i desenterrat cadàvers d’infants per treure’n els ossos i les freixures. Desconeixem el desenllaç del judici, ja que no es conserva la sentència final.

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 265 del 'Sàpiens'

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi