Na Cella

 • Comarca

  Andorra
 • Període històric

  1551-1614
 • On vivia

  Encamp

 • Tribunal

  Tribunal de Corts

 • Any(s) del judici

  1551

Na Cella va ser detinguda i jutjada per bruixa durant les les actuacions del 1551, que van comportar el processament i condemna d’un bon nombre de dones a les valls d’Andorra. Tant l’acusada com la seva parenta Jalmina Cella de Llorts eren les nebodes d’una dona de Riba d’Encamp que havia estat executada per bruixa a la vall de Castellbò uns anys abans. No es conserven les actes del seu procés.

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 267 de 'Sàpiens'

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi