Beatriu Llopis

 • Comarca

  Barcelonès
 • Període històric

  1419-1516
 • On vivia

  Barcelona

 • Tribunal

  Vegueria de Barcelona / Tribunal inquisitorial de Barcelona

 • Any(s) del judici

  1436 / Entre el 1454 i el 1455

 • Desenllaç del judici

  Llibertat sota fiança / Absolució

Beatriu va ser jutjada dues vegades: la primera, el 1436, pel veguer de Barcelona i, la segona, entre el 1454 i el 1455, pel tribunal inquisitorial de la ciutat. En el primer cas va ser alliberada sota fiança i, en el segon, absolta.

Al document del seu segon judici, que es conserva a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, s'hi pot llegir: “Beatriu Llopis, habitant de Barcelona, portada per l’esperit diabòlic, sense temor de Déu ni del càstig temporal, hauria fet invocacions als dimonis, tenint-los com a familiars, fent-los fumigacions, adoracions i altres actes de latria reservats únicament per a Déu...”. Podeu veure'l aquí.

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 266 de 'Sàpiens'

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi