Desconegut

 • Comarca

  Barcelonès
 • Període històric

  1517-1547
 • Tribunal

  Sant Ofici de la Inquisició de Barcelona

 • Any(s) del judici

  1537

Un home i diverses dones dels quals desconeixem el nom i la procedència van ser jutjats pel Sant Ofici de la Inquisició de Barcelona entre el 1522 i el 1673. L'home era Guillem Veçerola, jutjat el 1537, i de les dones sabem el nom de: Maria Puig, Joana Pomarada, Joana Rasquells, Margarida Lasarda, Caterina May, Sibil·la Queixigar, Isabel Castellasa, Joana Escoch (totes jutjades el 1537), Fulana Navarra (jutjada el 1667) i Fulana Barras, Margarida Soler i Maria Compte (jutjades el 1673).

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 267 de 'Sàpiens'

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi