Desconegut

 • Comarca

  Berguedà
 • Període històric

  1615-1630
 • Tribunal

  Baronia de Bagà

 • Any(s) del judici

  Entre el 1620 i el 1622 (va començar el 1620 i va acabar el 1622)

Diverses dones i un home la procedència dels quals desconeixem van ser jutjades a la baronia de Bagà entre el 1620 i el 1622. Coneixem el nom de Cebriana JoveraBernat JoverMagdalena Llimona "Guillamassa"Margarida Graner "Taxona"Caterina Molins "Comay"na Nogués​ i les seves filles. Caterina, na Nogués i les seves filles van poder apel·lar al Reial Consell.

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000