Na Besora

 • Comarca

  Conca de Barberà
 • Període històric

  1548-1550
 • On vivia

  Montblanc

 • Tribunal

  Sant Ofici de la Inquisició de Barcelona

 • Any(s) del judici

  Entre el 1548 i el 1549 (va començar el 1548 i va acabar el 1549)

Una trentena de dones del Camp de Tarragona van ser jutjades pel Sant Ofici de la Inquisició de Barcelona entre el 1548 i el 1549. La majoria van ser reconciliades després d'haver-les confiscat els béns. D'altres van ser condemnades a assots, sis van ser executades i una d'elles, Beneta Burgassera, va morir a l'hospital, segurament a causa dels turments. Totes elles ja havien estat jutjades anteriorment per un tribunal seglar, que va traslladar el cas a la Inquisició. Desconeixem què va passar amb na Besora.

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 268 de 'Sàpiens'

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi