Joana Gotarda

 • Comarca

  Noguera
 • Període històric

  1551-1614
 • On vivia

  Àger

 • Tribunal

  Sant Ofici de la Inquisició de Barcelona

 • Any(s) del judici

  1593

 • Desenllaç del judici

  Abjuració i reconciliació (va abjurar del seu error i va ser perdonada per l’Església catòlica)

Quatre dones originàries d'Àger van ser jutjades pel Sant Ofici de la Inquisició de Barcelona. Joana Gotarda, jutjada el 1593, va abjurar del seu "error" i va ser reconciliada (perdonada per l’Església catòlica). Les altres tres (Margarida Finestres, Margarida FerrúsJoana Domingo) ja havien estat jutjades per un tribunal seglar, que va traslladar la causa a la Inquisició. Aquest tribunal les va jutjar el 1627 i les va condemnar al desterro.

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 267 de 'Sàpiens'

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi