Andreua Beltraneta

 • Comarca

  Pallars Sobirà
 • Període històric

  1551-1614
 • On vivia

  Malmercat

 • Tribunal

  Batllia de Tornafort / Sant Ofici de la Inquisició de Barcelona

 • Any(s) del judici

  1575

 • Desenllaç del judici

  Evocació al Sant Ofici / Abjuració i reconciliació (va abjurar del seu error i va ser perdonada per l’Església catòlica)

Andreua Beltraneta va ser jutjada dues vegades el 1575: la primera pel batlle de Tornafort, que va deixar el cas en mans del Sant Ofici de la Inquisició de Barcelona. Aquest tribunal la va jutjar aquell mateix any i la va condemnar a abjuració i reconciliació (després d'abjurar del seu "error", va ser reconciliada, perdonada per l’Església catòlica).

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 267 de 'Sàpiens'

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi