Antonia de Puig d'en Ros

 • Comarca

  Segrià
 • Període històric

  1419-1516
 • On vivia

  A Lleida, però era originari de Toralla (Pallars Jussà)

 • Tribunal

  Vegueria de Lleida

 • Any(s) del judici

  1512

Dos homes i tres dones originaris de Toralla, però residents a Lleida, van ser jutjats entre el 1511 i el 1512. Eren Antoni Guàrdia, Magdalena Semeli i la seva mare, Pere Semeli i Antònia de Puig d’en Ros. Antoni Guàrdia va ser executat. Magdalena Semeli i la seva mare van ser jutjades dues vegades: una, el 1511 al comtat de Ribagorça i una altra, el 1512 a la vegueria de Lleida.

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 268 de 'Sàpiens'

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi