Peirona Molès

 • Comarca

  Vallès Occidental
 • Període històric

  1615-1630
 • On vivia

  Terrassa

 • Tribunal

  Sant Ofici de la Inquisició de Barcelona / Batllia de Terrassa

 • Any(s) del judici

  1615 / 1619

 • Desenllaç del judici

  Desestimació de la causa / Llibertat sota fiança

Peirona Molès va ser jutjada dues vegades: la primera, el 1615, per la Inquisició, que en va desestimar la causa, i la segona, el 1619, quan va tornar a ser arrestada i jutjada pel batlle de Terrassa. Com que estava embarassada no fou processada, ja que a les dones encintes no se les podia torturar. En el segon judici la van deixar anar a manlleuta; és a dir, va ser alliberada sota fiança gràcies als esforços del marit i de la família.

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 266 de 'Sàpiens'

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi