Desconegut

 • Comarca

  Vallespir
 • Període històric

  1551-1614
 • On vivia

  Morellàs i les Illes

 • Tribunal

  Cort de Peratallada

 • Any(s) del judici

  1607

Diverses dones de Morellàs i les Illes (Vallespir) van ser jutjades a la cort de Peratallada el 1607. D'aquestes només sabem el nom de Margarida Denissa, el cas de la qual va passar a mans del Sant Ofici de la Inquisició de Barcelona, que la va condemnar a assots, reclusió, desterrament i reconciliació (va abjurar del seu error i va ser perdonada per l’Església catòlica).

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 255 de SÀPIENS (juny 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000