Notícies

Col·labora amb SÀPIENS

Investigacions com la d'aquest març són possibles gràcies als nostres subscriptors

Dediquem un dossier a la cacera de bruixes a Catalunya entre els segles XV i XVIII
Dediquem un dossier a la cacera de bruixes a Catalunya entre els segles XV i XVIII

Aquest març publiquem un altre número especial, un dossier dedicat als judicis per bruixeria que es van produir a Catalunya entre els segles XV i XVIII, assessorats pels historiadors Agustí Alcoberro i Pau Castell, els dos principals especialistes en la matèria.

El número s'acompanya de l''Atles de la cacera de bruixes', el més exhaustiu que s’ha fet mai al nostre país, un web que conté un mapa interactiu sobre aquest fenomen i un cens amb més de 500 fitxes inèdites sobre les persones (dones, sobretot, però també homes) jutjades i executades per bruixeria a Catalunya i Andorra. Aquí us expliquem com podeu navegar per un interactiu únic en què hem geolocalitzat tots els municipis d'on procedien les persones que van ser sotmeses a aquests processos tan cruels.

La investigació forma part de l'ADN de SÀPIENS i investigacions com aquesta que publiquem ara només són possibles gràcies al suport i a les aportacions dels nostres subscriptors. Ajuda'ns tu també a seguir investigant la nostra història. Subscriu-t'hi ara.

SUBSCRIU-T'HI

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000