Notícies

Últim dia per aconseguir el SÀPIENS de març

El dossier sobre la cacera de bruixes serà als quioscos, supermercats Bonpreu, botigues Abacus i algunes llibreries fins dimarts 30 de març

El SÀPIENS de març, a la impremta
El SÀPIENS de març, a la impremta

Divendres 5 de març, alguns usuaris van començar a piular que els costava trobar la revista al seu quiosc. Algú va dir que havia estat buscant durant dues hores als quioscos de Tarragona, i res. Tres dies després, els sondejos van confirmar les piulades. Així és que vam començar a imprimir una segona edició de 8.000 exemplars. ​Ara ja pots trobar novament el dossier als quioscos, supermercats Bonpreu, botigues Abacus i algunes llibreries! Recorda que també el pots adquirir a la nostra botiga​. 

El SÀPIENS de març, un dossier dedicat a la cacera de bruixes a Catalunya entre els segles XV i XVIII, va arribar al quiosc dimarts 2 de març. La revista és molt més que un número especial; s'acompanya d'un atles inèdit sobre la cacera de bruixes, amb un mapa interactiu amb centenars de punts en què s'han geolocalitzat els municipis d'origen o residència de les persones jutjades per bruixeria, i d'una campanya de recuperació de la memòria de totes les dones que van ser jutjades i executades per bruixeria a Catalunya. Podeu llegir-ne el manifest i adherir-vos-hi a sapiens.cat/noerenbruixes.

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000