Notícies

Comencem les xerrades amb els subscriptors parlant amb Pau Castell

El gran expert en la cacera de bruixes a Catalunya va parlar de la seva recerca en una xerrada 'online' que va acabar amb una conversa amb els subscriptors de la revista

L'historiador Pau Castell durant la xerrada exclusiva per a subscriptors
L'historiador Pau Castell durant la xerrada exclusiva per a subscriptors

Dimecres 24 de març vam començar les xerrades exclusives per a subscriptors amb el gran tema del SÀPIENS de març, la cacera de bruixes, una conferència que va impartir en format 'online' un dels assessors del dossier i de l'Atles de la cacera de bruixes, l'historiador Pau Castell. El gran expert en la cacera de bruixes va explicar tots els detalls de la seva investigació davant de més de 60 subscriptors que es van connectar. En acabar, es va obrir un interessant torn de paraula amb els assistents, que van poder fer les seves preguntes directament a un historiador que durant deu anys s'ha dedicat a investigar i a confeccionar la base inèdita dels centenars de noms que SÀPIENS ha publicat a l'Atles de la cacera de bruixes.

La xerrada va acabar amb missatges de felicitació i agraïment per part d'alguns dels assistents, unes frases amb expressions i paraules com "moltes gràcies", "bona idea", "enhorabona" o "fins la propera" que ens van omplir d'alegria. Us deixem uns fragments de la xerrada i us animem a inscriure-us a les properes xerrades que organitzarem: les comunicarem a través del nostre 'newsletter', així és que si no hi esteu inscrits, podeu fer-ho aquí.


I si no sou subscriptors, us animem a fer-vos-en i a formar part de la comunitat SÀPIENS emplenant aquest formulari.

SUBSCRIU-T'HI

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000