Notícies

Demana al teu ajuntament que se sumi a #NoErenBruixes i organitzi un acte de desgreuge

Busca el teu municipi al mapa de la cacera de bruixes i, si hi apareix, demana al teu consistori que dignifiqui la memòria de les persones que eren originàries o residien a aquella vila que van ser jutjades per bruixes

Demana al teu ajuntament que se sumi a #NoErenBruixes
Demana al teu ajuntament que se sumi a #NoErenBruixes Getty Images

Ara que hem superat els 10.000 signants del manifest tenim un nou repte i necessitem la teva ajuda per aconseguir-lo. Perquè no n’hi ha prou de dir que #NoErenBruixes, també volem que es dignifiqui la memòria de totes les víctimes. Per això et proposem que si al teu municipi hi van jutjar i executar dones acusades de bruixeria, demanis al teu ajuntament que se sumi al manifest No eren bruixes, eren dones i que organitzi un acte de desgreuge per a cadascuna d’elles. Els ho devem.

Per saber si persones del teu municipi van ser jutjades per bruixes només has d'entrar a l'Atles de la cacera de bruixes i buscar el teu municipi al mapa o, directament, a l'apartat "Fitxes", escollint la comarca corresponent. Quan trobis el teu municipi al mapa, veuràs que clicant al globus que el posiciona conté informació sobre les persones, normalment dones, que eren originàries o vivien a aquella vila, que van ser jutjades per bruixes. També hi ha un enllaç a la comarca corresponent, des del qual pots accedir a les fitxes de cadascuna de les acusades i saber el desenllaç del judici.

BUSCAL EL TEU MUNICIPI

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000