Notícies

#NoErenBruixes: ja som 10.000!

En només una setmana, milers de persones i institucions han signat el manifest de la campanya 'No eren bruixes, eren dones'

jasommesde
jasommesde

És molt probable que quan llegiu aquesta notícia la xifra del titular estigui desactualitzada, perquè cada vegada que refresquem marcadors la xifra ens sorprèn. I és que, en només quatre dies, gairebé 10.000 persones i institucions han signat el manifest de la campanya #NoErenBruixes, eren dones, amb què volem dignificar i recuperar la memòria dels centenars de dones que van ser jutjades i executades per bruixeria. Podeu llegir el manifest i adherir-vos-hi a sapiens.cat/noerenbruixes.

A més, diverses personalitats han començat a mostrar el seu suport a les xarxes, amb vídeos com aquest protagonitzat per la Clara Segura.

Suport internacional
Des d'Escòcia, les impulsores de la campanya 'Bruixes d'Escòcia' (Witches of Scotland) ens han enviat un vídeo en què expliquen la seva iniciativa i donen suport a la nostra campanya.L''Atles de la cacera de bruixes'
I si voleu conèixer totes aquestes històries i buscar si hi havia dones del vostre municipi que van ser jutjades per aquest crim inexistent, navegueu per l'Atles de la cacera de bruixes, on trobareu un mapa interactiu amb centenars de punts i el cens més complet que s'ha publicat mai sobre persones jutjades per bruixeria a Catalunya i Andorra entre els segles XV i XVIII, amb fitxes inèdites.

Manifest

La cacera de bruixes és un clar exemple dels atacs i la discriminació als quals les dones han estat sotmeses al llarg de la història. Al segle XV, en una societat impregnada per la misogínia, moltes van ser acusades injustament de provocar mort i destrucció. Des de SÀPIENS, impulsem un acte de justícia històrica per recuperar la memòria d'aquelles dones, dignificar-les i reivindicar totes aquelles que han estat reprimides al llarg de la història.

Subscriu-t'hi

Portada del número 261 de SÀPIENS (desembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000