Itàlia, protagonista d''El Món d’Ahir'

El dossier inclou articles d’Isabel Obiols, Roger Padilla, Albert Forns, María Belmonte i Enric Juliana, entre d’altres

Portada d''El Món d'Ahir', dedicat a Itàlia
Portada d''El Món d'Ahir', dedicat a Itàlia
14 de juliol del 2020

“No conec ningú a qui no li agradi Itàlia. Perquè Itàlia és un fet ben real, llampant, sensual, i a la vegada és una promesa incompleta.” Són paraules del director d’El Món d’Ahir, Toni Soler, a l’editorial d’aquest nou número que es pot trobar a les llibreries i a www.elmondahir.cat.

Itàlia i la seva història –de Mussolini a la pizza, de les Vespres Sicilianes als Agnelli– protagonitzen el dossier del número 15 d’El Món d’Ahir. Mentre l’escriptor Albert Forns ens transporta a Venècia, l’antropòloga Maria Belmonte analitza com l’interès per la cultura es barreja amb el culte a la bellesa i la sensualitat, el periodista gastronòmic Pau Arenós se submergeix en la història de la pizza i el poeta Josep Pedrals analitza les formes de comunicació a la Itàlia del segle XV. Destaquem també un article de l’editora Isabel Obiols sobre el viatge italià de Carles Riba, Clementina Arderiu i Josep Obiols amb informacions inèdites. A més, hi trobareu un acurat retrat de Beethoven (Rosa Massagué) i un repàs a la impressionant història de la família Grífols (Toni Pou), entre altres temes.

enbuscadeledatdor ema

El Món d’Ahir és una publicació trimestral en paper que parla d’història, d’històries, del nostre passat col·lectiu; i ho fa amb un punt de vista molt poc acadèmic, amb aportacions d’historiadors però també de periodistes, novel·listes i narradors de tots els gèneres. També és una publicació que cuida la imatge, que dedica espai als artistes, a la iconografia, a la fotografia; i amb un disseny molt singular que ens ha permès guanyar dos premis Laus.