Les fitxes policials dels 113 de l'Assemblea de Catalunya

Traiem a la llum per primera vegada les fitxes dels membres de la plataforma antifranquista

Al número de febrer del SÀPIENS expliquem com s'ho va fer la policia franquista per detenir els 113 membres de l'Assemblea de Catalunya, el 28 d'octubre de 1973 a la parròquia de Santa Maria Mitjancera de Barcelona. Podeu llegir el reportatge a la revista; en aquesta pàgina podeu consultar les fitxes policials dels 113 de l'Assemblea. Les fitxes estan en format PDF: són escaneigs dels originals. Estan escrites a màquina, però també hi ha ratlles i anotacions fetes a mà. La majoria són d'una pàgina, però també n'hi ha que en tenen dues (en aquest cas, heu de fer 'scroll' per veure la segona pàgina). Per consultar les fitxes, podeu cercar una persona pel seu nom o cognom al cercador o escollir una d'aquestes opcions: nom (estan ordenats per ordre alfabètic); personalitats (membres de l'Assemblea que posteriorment van tenir papers destacats en la política); curiositats (extretes a partir de les anotacions policials a les fitxes), i quantitat de la multa (en pessetes). Tingueu en compte que els noms apareixen com van ser escrits per la policia i que, per tant, trobareu noms en castellà i d'altres, mal escrits: "José Luis Carot Rovira" i no Josep Lluís Carod-Rovira; "Asunción Sallés" i no Assumpció, o "José María Obiols" en lloc de Raimon Obiols. A sota del nom hem posat l'ofici o activitat del detingut, tal com apareix a la fitxa.

Llegeix més

Subscriu-t'hi

El periodisme d'investigació forma part de l'ADN de la revista SÀPIENS. Investiguem la història a arxius d'arreu del món, accedim a documents inèdits i els publiquem, com hem fet amb les fitxes policials dels 113 de l'Assemblea de Catalunya.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi
Mostra-ho tot
Fes una cerca si busques un nom concret. També pots filtrar per nom, personalitats, curiositats o quantitat de la multa.
Busca per Nom
Tanca
Busca per Personalitats
Tanca
Busca per Curiositats
Tanca
Busca per Quantitat de la multa
Tanca
Veure'n més