OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
La història a casa

'Mientras dure la guerra': Unamuno i la Guerra Civil

Alejandro Amenábar construeix un relat fílmic de la contesa a partir de la figura de Miguel de Unamuno

Toni Vall
Karra Elejalde és Unamuno a 'Mientras dure la guerra'
Karra Elejalde és Unamuno a 'Mientras dure la guerra'

Hi hauria d'haver més pel·lícules com Mientras dure la guerra. Més pel·lícules amb aquestes intencions, vull dir: agafar una porció de la història d’un país (la figura d’Unamuno durant la Guerra Civil Espanyola) i construir-ne un relat fílmic que expliqui, a la seva manera, aquell episodi. Així el cinema pot continuar explorant la història de maneres diverses, fintant la repetició, escapolint-se del que ja ens han explicat milions de vegades. Alejandro Amenábar té vista, sap garbellar, sap detectar què pot interessar a l’espectador. Feia temps que no ens ho demostrava.

Una aposta particular
És un film enormement desigual. En alguns aspectes, com per exemple el visual i narratiu, tirant a arnat, antic, grandiloqüent. Les interpretacions també es balancegen entre la notable correcció de Karra Elejalde i Eduard Fernández i uns secundaris que flirtegen amb l’amateurisme i el registre teatral. Hi ha bons moments —el discurs de Millán Astray davant Franco i la seva repugnant camarilla— i és intensa la poderosa sensació de paradoxa que destil·la el personatge protagonista i que fa que aquesta aposta tan particular d’un cineasta imprevisible, a qui no li interessen ni les modes ni allò que la gent espera d’ell, causi impacte. La seva millor pel·lícula continua sent, de molt llarg, la primera: aquella Tesis que va causar sensació i als valors de la qual tant de bo torni algun dia.

RECOMANADA… per a aquells a qui els interessa molt més la paradoxa que no pas el dos més dos igual a quatre. 
Podeu veure-la a: Movistar
 

Subscriu-t'hi

Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Els catalans de Felip V

Descobrim qui van ser els homes de negocis més importants de la Catalunya borbònica

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto