I si Batman hagués estat retratat per un pintor del segle XVI?
Diferents aplicacions permeten jugar amb personatges històrics reals i de ficció i, fins i tot, crear-ne d'altres que encara no existeixen. Una manera divertida de jugar a la història amb els vostres fills i filles

I si Batman hagués estat retratat per un pintor flamenc del segle XV? I si Superman hagués nascut al segle XVI? I si Hulk hagués estat un duc? Com hauria retratat el pintor flamenc Jan van Eyck la Blancaneu? Si us agraden les curiositats, no us perdeu aquesta proposta del fotògraf francès Sacha Goldberger. En aquesta col·lecció sorprenent, Sacha reprodueix icones de la cultura nord-americana com si haguessin estat retratades per pintors de l'escola flamenca.
Amb aquests muntatges, els pares i mares podeu explicar a través dels superherois què era l'anomenada escola flamenca i quins van ser els seus màxims exponents, com ara Jan van Eyck, Rubens, Van Dyck o Jan Vermeer.

Com serien els personatges històrics de la reialesa avui? La dissenyadora gràfica i entusiasta de la història Becca Saladin ho explora al seu Instagram, on penja retrats o bustos de personatges històrics i en recrea l'aspecte que tindrien actualment. Fa gràcia veure l’actualització de Cleòpatra, Juli Cèsar, Lluís XV, Abraham Lincoln, Lluís XIV o Isabel de Castella. Una manera divertida de fer conèixer als vostres fills i filles personatges de totes les èpoques històriques.
Aquesta proposta és més del present que no pas del passat, però hem pensat que els fills adolescents (i preadolescents!) ho agrairan. Mireu, el fotògraf holandès Ard Gelinck es dedica a “retratar” famosos amb el seu jo jove. Boy George, Richard Gere, Madonna, Robbie Williams, Barack Obama, Elton John, el nen d’ET i el de Karate Kid. Tots viatgen en el temps per trobar l'infant que un dia van ser.
I si no us agraden els famosos ni d’abans ni d'ara, aquesta aplicació us sorprendrà. La combinació perfecta d’intel·ligència artificial i generació d’imatges per ordinador dóna com a resultat thispersondoesnotexist.com. És un web que a cada visita mostra la cara d’una persona diferent que senzillament no existeix; l’ordinador la crea en aquell moment i és única per a qui l’observa. L’ha creat l’enginyer d’Uber Philip Wang i es basa en una xarxa neuronal a partir d’un algorisme de codi obert de l’empresa NVIDA. A nosaltres ens ha aparegut aquesta nena. I a vosaltres?
Comentaris