OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
La història a casa

Picasso i John Cage, explicats als petits de la casa

L'Auditori ha penjat a Youtube alguns espectacles de la seva programació familiar, perquè els vostres fills i filles descobreixin l'univers musical del pintor i, un altre, amb què podreu explicar l'univers sonor del compositor estatunidenc

En aquest article, hem seleccionat alguns dels espectacles que L'Auditori ha posat a disposició de tothom en aquests dies de confinament. Si us agraden, us convidem a buscar-ne més espectacles al seu web.

1 Picasso per als més petits (a partir de 2 anys)
Un moment de l'espectacle 'Pica-so' de L'Auditori
Un moment de l'espectacle 'Pica-so' de L'Auditori

Ja fa uns anys que 'Pica-so' forma part de la programació familiar de L'Auditori, un espectacle per a nens i nenes a partir de 2 anys que s'endinsa en l'univers musical de pintor Pablo Picasso a través d'un ampli ventall de gèneres musicals: flamenc, músiques de la Barcelona modernista, ballets russos, cuplet o chanson francesa. Us sembla massa per a nens de 2 anys? No, funciona! Els espectacles familiars de L'Auditori fusionen música, interpretacions, projeccions audiovisuals o músics que també fan posades en escena per garantir l'atenció de la canalla. Feu play i comproveu-ho vosaltres mateixos.
 

2 L'univers sonor de John Cage (a partir de 6 anys)
Un moment de l'espectacle 'Out of the [Cage]', de L'Auditori
Un moment de l'espectacle 'Out of the [Cage]', de L'Auditori

Si vosaltres, els grans, no heu entrat en l'univers sonor de John Cage, ara podeu. El compositor nord-americà va ser el primer que va crear una peça de música electrònica, va inventar el gong d'aigua i els ara ja famosos happenings. Li encantava explorar els sons ("fins al dia que em mori hi haurà sons. I continuaran després de la meva mort", va dir) i també va explorar el silenci. Per saber què era, va entrar a una cambra insonoritzada, però no ho va aconseguir, perquè durant tota l'estona que hi va estar tancat va sentir dos sons, un de més greu i un de més agut. Després va saber que l'agut provenia del sistema nerviós i, que el greu era el so de la circulació de la sang per les venes. Després d'aquesta experiència, Cage va concloure que el silenci no existeix, tot i que també el va incloure en alguna de les seves obres.

L'Auditori ens va oferir l'oportunitat de conèixer un personatge cabdal en la història de la música, i ho va fer amb Out of the [Cage], en què l'electrònica i la percussió es mesclen amb instruments improvisats com verdures, fruites o electrodomèstics. A més, seguint l'exemple revolucionari de Cage, també incorporen el silenci. Una gran experiència sonora!

Subscriu-t'hi

Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Anatomia d'un cop d'estat

Per què va triomfar l'alçament de Miguel Primo de Rivera?

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto