Traficants de llibres: Ja és a quiosc el SÀPIENS de l'abril
Aquest mes dediquem la portada a un tema apassionant: la xarxa clandestina que, durant els darrers anys del franquisme, entrava a Catalunya llibres que la dictadura havia prohibit

Des que va començar la crisi del coronavirus, tot l'equip del SÀPIENS ha estat treballant telemàticament, però amb més intensitat que mai, per poder seguir editant la revista amb la màxima normalitat possible. I des d'avui ja podeu trobar el número d'abril a tots els quioscos del país.
Traficants de llibres
La portada d'abril està dedicada a un tema apassionant: els traficants de llibres, la xarxa clandestina que, durant els darrers anys del franquisme, entrava a Catalunya llibres que la dictadura havia prohibit. Es tractava d'una iniciativa en què va participar bona part del catalanisme polític i cultural del moment i que està envoltada d’èpica tant als despatxos on es decidien els llibres que s'editaven, com a les muntanyes pirinenques que calia travessar per fer entrar les obres a casa nostra.
Epidèmies, ovnis i més
A més, ara que el coronavirus omple titulars a tots els mitjans, ens endinsem en la història de les epidèmies i descobrim que la reacció de la població i dels governs davant d’una epidèmia no ha canviat gaire amb el pas dels segles. També publiquem per primera vegada uns documents que fins ara es guardaven sota màxima protecció a l’arxiu del Ministeri de Defensa espanyol: els expedients OVNI relacionats amb Catalunya. I us expliquem com se soterrava la gent a dins dels temples a partir d'un estudi pioner del terra de l’església del Pi de Barcelona, un veritable trencaclosques de tombes que ens ha aportat una informació social i econòmica molt valuosa de tota una època.
Comentaris