OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
La història a casa

Voleu que fem de científics?

La Universitat de Barcelona celebra la VI Festa de la Ciència de manera virtual, amb uns recursos didàctics per a la tota la família que us animem a explorar amb els vostres fills i filles

El Joc de la Soca
El Joc de la Soca UB

Per a què serveix una ciutat? Voleu construir una mini-Terra amb la canalla? I jugar al Joc de la Soca per saber què passa quan un bosc pateix un incendi? I què ens dieu de fer un viatge sonor a la prehistòria o un altre per la història de la ceràmica a Barcelona? Tot això, i molt més, ho podreu fer amb les activitats virtuals que aquest divendres i dissabte posarà la Universitat de Barcelona (UB) a l'abast de tothom en el marc de la sisena edició de la Festa de la Ciència. 
Divendres i dissabte, la Universitat de Barcelona celebra la sisena edició de la Festa de la Ciència i ho fa de manera virtual amb activitats per a totes les edats. Les propostes seran al web de la UB a partir del mateix 8 de maig i al seu canal de YouTube. N'hi ha moltíssimes, però nosaltres us proposem les següents:

  1. Jocs de ciències i Aula de Jocs. La Facultat d'Educació de la UB va crear fa un temps l'Aula de Jocs, un recurs que utilitza el joc com a eina d'aprenentatge. Durant la Festa de la Ciència podreu fer-ne un tast!
  2. Viatge sonor a la prehistòria. Fa poc us vam parlar de les pintures rupestres que hi ha a Catalunya i de segur que abans que ho féssim ja sabíeu què eren. Què en sabeu, però, de la música prehistòrica? La podreu descobrir amb un vídeo en què aprendreu quin so feien els instruments musicals antics i, fins i tot, podreu fabricar-ne un.
    Què sabem sobre la música d’aquestes societats antigues? Hi havia cap relació entre el so i la pintura? En aquest vídeo ens acostarem a la música prehistòrica de forma didàctica i participativa. Coneixerem les disciplines involucrades en l’arqueoacústica, descobrirem quin és el so que feien els instruments musicals antics i, fins i tot, podrem fabricar-ne un.
  3. El Joc de la Soca. Us n'hem parlat abans, sí. Es tracta d'un joc de taula creat el 1985 pel biòleg Ramon Margalef amb què es pot descobrir tot jugant com evolucionen els boscos, com creixen i, també, què passa quan pateixen una plaga o un incendi.
  4. Per a què serveix una ciutat? Amb aquesta activitat us endinsareu en la Barcelona de la segona meitat del segle XIX, quan Ildefons Cerdà va presentar el seu projecte per fer créixer la capital catalana.
  5. La Terra com una ceba. Amb aquest taller podreu fer una maqueta de diferents capes que, un cop acabada, serà una mini-Terra. Ja podeu explicar als vostres fills i filles que el nostre planeta és ben bé com una ceba i fer-los la pregunta següent: l'interior de la Terra està a la mateixa temperatura que la superfície del Sol? Veritable o fals? La resposta, els dies 8 i 9 de maig!

Subscriu-t'hi

Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 259 de SÀPIENS (octubre 2023)

Els catalans de Felip V

Descobrim qui van ser els homes de negocis més importants de la Catalunya borbònica

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto