De Barcino a la casa d'Anna Frank: tres viatges al passat en 3D
Aquesta tecnologia ens permet viure grans experiències, com endinsar-nos en la casa d'Anna Frank o passejar per la Barcelona romana i el Madrid del segle XIX

La tecnologia 3D us permet viure una experiència insòlita amb els vostres fills: poder visitar la casa d’Amsterdam on la jove Anna Frank va amagar-se dels nazis durant la Segona Guerra Mundial i on va escriure el seu famós diari. Només amb un clic podeu veure com funcionava la prestatgeria giratòria i endinsar-vos en el pis clandestí del carrer Prinsengracht. També podeu recórrer les petites habitacions –diferents vídeos permeten descobrir com va viure la família Frank els dos anys de reclusió– i, a través d’unes escales, arribar fins a l’àtic, on hi havia una de les poques finestres de la casa. Quan veia aquell petit tros de cel, l’Anna es permetia somiar. Us imagineu, nens i nenes, com devia ser la vida de l'Anna?
Però si voleu viatjar una mica més lluny en el temps, la tecnologia 3D també us permet ser un ciutadà de la Barcelona romana. Gràcies al Servei d’Argueologia de Barcelona, en aquesta pàgina podreu passejar pels carrers de Barcino, saber com vivien els nostres avantpassats i quins costums tenien explorant el territori i conèixer els fets que van donar forma a la ciutat. En aquest vídeo teniu un tast de l'experiència:
Una tercera experiència en 3D la podeu viure a Madrid, concretament a la Puerta del Sol, quan aquesta mítica i cèntrica plaça de la capital espanyola encara no estava asfaltada i en comptes de cotxes i patinets era plena de carruatges. Que divertit, no? En aquesta reproducció de la plaça del 1850 podreu conèixer alguns personatges il·lustres de la ciutat, com l'enginyer Lucio del Valle; algunes professions desaparegudes, com el venedor ambulant d’aigua o de llumins; o veure la instantània que fa el fotògraf. Un consell: aquesta aplicació, sense un bon domini del ratolí, mareja una mica!
Comentaris