Objectiu

Per quart any consecutiu, el concurs organitzat per la revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i Catalunya Ràdio servirà per escollir, amb els vots de la ciutadania, el monument favorit dels catalans, a partir de 12 monuments finalistes. Deu d’aquests són escollits per una comissió d’experts, i, els altres dos, per proposta ciutadana a través del web del concurs. El concurs vol posar en relleu el ric patrimoni que té el país i ajudar a la seva difusió i coneixement.

Els experts
Isabel Roda

Isabel Rodà

Catedràtica d’Arqueologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Teresa Sala

Teresa Sala

Professora d’Història de l'Art Modern i Contemporani a la Universitat de Barcelona (UB)

Imma Lorés

Imma Lorés

Professora d’Història de l'Art Medieval a la Universitat de Lleida (UdL)

José Enrique Ruiz-Domènec

José Enrique Ruiz-Domènec

Catedràtic d’Història Medieval a la UAB

Àngel Casals

Àngel Casals

Professor d’Història Moderna a la UB

Marina Miquel

Marina Miquel

Cap de l'Àrea de Monuments i Jaciments de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Marc Manzano

Marc Manzano

Arquitecte especialitzat en la conservació del patrimoni i l'espai públic històric

Enric Calpena

Enric Calpena

Director del programa 'En guàrdia', de Catalunya Ràdio

Josep Manuel Rueda

Josep Manuel Rueda

Director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Jordi Creus

Jordi Creus

Historiador i editor de la revista SÀPIENS

Clàudia Pujol

Clàudia Pujol

Directora de la revista SÀPIENS

Bases

1
Quina és la dinàmica del concurs?
2
Com es trien els monuments finalistes?

La revista SÀPIENS reuneix una comissió d’experts en història i art que tria els monuments finalistes, tenint en compte el seu valor com a icona i la seva petjada en l’art i la història. En aquesta tria queden exclosos els monuments guanyadors de les edicions anteriors del concurs: la Seu Vella de Lleida (2016), el castell de Cardona (2017) i el monestir de Santa Maria de Vallbona (2018).

Aquesta comissió d’experts està formada per Isabel Rodà, catedràtica d’Arqueologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Teresa Sala, professora d’Història de l’Art Modern i Contemporani a la Universitat de Barcelona (UB); Imma Lorés, professora d’Història de l’Art Medieval a la Universitat de Lleida (UdL); José Enrique Ruiz-Domènec, catedràtic d’Història Medieval a la UAB; Àngel Casals, professor d’Història Moderna a la UB; Enric Calpena, director del programa ‘En guàrdia’, de Catalunya Ràdio; Marc Manzano, arquitecte especialitzat en la conservació del patrimoni i l’espai públic històric; Marina Miquel, cap de l’Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural; Josep Manuel Rueda, director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural; Clàudia Pujol, periodista i directora de la revista SÀPIENS, i Jordi Creus, historiador i editor de la revista SÀPIENS.

3
Participació

La participació en aquest concurs és voluntària. Les dades personals que ens facilitis es tractaran com s'indica en la política de protecció de dades.

Per participar en el concurs cal ser usuari registrat, tant per participar en la primera fase de proposta de monuments com en les fases de votacions. Només es podrà proposar un monument cada hora i només es podrà emetre un vot cada hora.

La participació en el concurs implica l'acceptació d'aquestes bases i del criteri de Sàpiens SCCL pel que fa a la resolució de qualsevol qüestió derivada del concurs i de l'elecció dels guanyadors.

4
Els premis

En la fase de proposta de monuments no hi ha sorteig de premis. A partir de la segona fase del concurs (inici el 20 de març), cada setmana sortejarem centenars de premis entre els participants. Cada una de les participacions serà comptabilitzada en els sorteigs dels premis.

Els guanyadors dels premis es publicaran a la secció premis del concurs cada dimecres, coincidint amb el canvi de fase del concurs. Els participants hauran de consultar la llista de premiats per saber si el seu nom figura entre els afortunats.

Un cop tancat el període de participació en cada una de les fases del concurs, l'equip de SÀPIENS farà un sorteig per escollir els guanyadors, tot seleccionant aleatòriament un usuari per a cada un dels premis.

Els noms dels guanyadors es publicaran a la secció premis del concurs. Per gaudir-ne és imprescindible que el reclamin enviant un e-mail a sapiens@sapienspublicacions.cat, indicant el seu nom, les seves dades de contacte i el premi o premis que han obtingut.

Passats set dies naturals després de fer-se públics els guanyadors al web del concurs, es donarà per caducat el dret a qualsevol reclamació.

El premi no es podrà canviar o substituir a petició del guanyador. Si per alguna causa no us és possible aprofitar el premi, s'entendrà que hi renuncieu, i SÀPIENS no us ho haurà de compensar. Els premis d'aquest concurs queden subjectes a les obligacions i retencions fiscals legalment establertes. SÀPIENS no es fa responsable dels canvis o anul·lacions per part de les persones o entitats que ofereixen els premis.

5
Mesures de control

Amb l’objectiu d’evitar fraus, tots els vots emesos en les fases de votació del concurs se sotmetran a un control rigorós i exhaustiu. Tot frau serà estudiat i penalitzat.