Monument favorit 2016

El Turó de la Seu Vella rep un homenatge a Barcelona

Sàpiens i Descobrir han organitzat una festa al Palau Moja on han assistit l'alcalde de Lleida i el director de l'ACPC

16 de de juny de 2016
Seu Vella de Lleida
Seu Vella de Lleida

El turó de la Seu Vella de Lleida ha rebut un homenatge aquest vespre al Palau Moja. The Catalan Heritage House de Barcelona per haver guanyat el concurs "El monument favorit de Catalunya". L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el director de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural, del Departament de Cultura de la Generalitat, Àlex Susanna.

El director general de Sàpiens Publicacions, Jordi Creus, ha fet un balanç molt positiu del concurs per l'alta participació, que ha superat els 400.000 vots, però sobretot també per l'elevada implicació del territori al llarg de 9 setmanes. "Estem molt satisfets per l'èxit d'una iniciativa que realment ha mobilitzat milers de catalans i ha donat a conèixer el patrimoni cultural i arquitectònic del país", ha subratllat.

Durant l'acte, que ha estat conduït pel periodista Josep Sucarrats, s'ha projectat un vídeo amb imatges dels monuments participants i dels millors moments del concurs. També s'ha fet entrega d'una placa d'homenatge als representants del Turó de la Seu Vella i s'ha pogut escoltar la interpretació d'un duo de guitarra i flauta travessera amb peces de Granados a càrrec del lleidetà Carles Herraiz i Neus Puig.

"El guanyador real és el patrimoni"
Joan Morales, director de Descobrir, ha destacat que "els deu monuments participants van ser triats per una comissió d'experts abans de sotmetre's a votació. El concurs ha servit per posar en valor i descobrir algunes de les icones patrimonials de Catalunya. Quan treballem plegats el territori, empreses com Sàpiens Publicacions i les institucions, el guanyador real és el patrimoni".

El concurs ha estat organitzat per les revistes Sàpiens i Descobrir i el programa La tribu de Catalunya Ràdio, amb el suport de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural. El turó de la Seu Vella s'ha imposat sobre la resta de finalistes: l'església de Sant Climent de Taüll, el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes i el castell de Miravet. La resta de monuments escollits van ser el monestir de Santes Creus, la Sagrada Família, el jaciment d'Empúries, l'amfiteatre romà de Tarragona, el Palau de la Música Catalana, i el call jueu de Girona.

Comentaris