Monument favorit 2018

Comença el concurs del monument favorit dels catalans!

La revista DESCOBRIR busca la icona patrimonial del país

05 de d’abril de 2018
Vista aèria del castell de Cardona
Vista aèria del castell de Cardona

La revista DESCOBRIR, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i el programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio organitzen fins al 10 de maig la tercera edició del concurs del monument favorit, en què els catalans decidiran i votaran quina és la icona patrimonial del país.

La competició ja ha començat! A partir d'aquest moment, pots participar en la crida popular que, fins al dimecres 11 d'abril, a les 23.59 h, recollirà les peticions dels participants. 

Vols que la Pedrera lluiti per ser el monument favorit dels catalans 2018? Creus que la cartoixa d'Escaladei hauria de competir en el concurs? Consideres imprescindible que el castell de Montsoriu estigui entre els finalistes? Fes-ho saber a través del formulari del web del concurs. La teva opinió ens importa! Per això repetim la fórmula de la crida popular, que vam estrenar l'any passat amb un gran èxit de participació. 

Seguiment diari
Totes les aportacions es recolliran i s'actualitzaran diàriament al web del concurs. El fet que un monument ja hagi estat triat no vol dir que no el puguis tornar a proposar. De fet, els dos monuments més proposats durant la crida popular passaran directament a integrar la llista dels 12 monuments finalistes. Els altres 10 monuments seran seleccionats per una comissió d'experts entre totes les propostes aportades. 

Quan se sabrà quins són els monuments finalistes?
La llista dels 12 monuments finalistes es donarà a conèixer el dijous 12 d'abril, en directe i en exclusiva, en el programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio, a les 18 h. 

La novetat d'aquest any: busquem el gran expert en el patrimoni català
Aquest any buscarem la persona que més en sap sobre el patrimoni del nostre país. Com ho farem? A partir del 12 d'abril, posarem en marxa, també al web del concurs, un 'trivia' en què t'apareixeran preguntes sobre el conjunt patrimonial català de diferents dificultats. N'hauràs de respondre tantes com sigui possible en tres minuts. El participant que hagi respost correctament més preguntes podrà guanyar un premi únic i exclusiu. 

Els flamants guanyadors
El monument favorit dels catalans 2017 va ser el castell de Cardona, que es va imposar al monestir de Santa Maria de Ripoll a la final. En aquesta edició es van superar els 540.000 vots registrats, 150.000 vots més que l'any anterior, en què va guanyar el Turó de la Seu Vella de Lleida. 

Any rere any, el concurs és un èxit de participació, i genera una gran expectació al voltant del patrimoni del país, complint amb escreix l’objectiu de la iniciativa: reivindicar l’excepcionalitat dels nostres monuments.

Guanya centenars de premis!
Les persones que hi participin i votin optaran a guanyar un munt de premis cada setmana, tals com estades en hotels i allotjaments rurals, àpats en restaurants, lots de llibres o entrades gratuïtes als principals monuments del país.

Participa-hi al web del concurs monument favorit dels catalans 2018.

Comentaris