Monument favorit 2018

Comença la gran final del monument favorit

En aquesta última fase del concurs organitzat pels companys del DESCOBRIR s'enfronten els monestirs de Santa Maria de Vallbona i Sant Pere de Rodes

04 de de maig de 2018
Monestir de Sant Pere de Rodes
Monestir de Sant Pere de Rodes

277 vots! Aquesta ha estat la diferència que ha decantat la balança cap al monestir de Sant Pere de Rodes, que ha passat a la final del concurs 'El monument favorit dels catalans' després d'imposar-se a la cartoixa d'Escaladei. El conjunt monumental empordanès s'enfronta ara a un altre cenobi, el cistercenc Santa Maria de Vallbona, que es va classificar en la primera semifinal amb 32.028 vots després de derrotar el castell de Montsoriu.

Les dues icones que arriben a la gran final van ser les més proposades en la primera fase del concurs, el de la crida popular, en què es van registrar 270 propostes de tot el territori de parla catalana. Així, doncs, els dos monestirs es van afegir a la llista dels 12 finalistes d'un concurs que organitzen des de fa tres anys la revista DESCOBRIR I l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

La votació s'allargarà fins dijous 10 de maig, a les 10 h, moment en què s'aturarà el concurs. Fins llavors podeu votar cada hora al web del concurs i, si ho feu, participareu en el sorteig de centenars de premis. Els resultats es faran públics en directe, com cada dijous, al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio. Serà el moment en què sabrem quin és el monument favorit dels catalans.

Comentaris