Monument favorit 2018

El monestir de Santa Maria de Vallbona, monument favorit dels catalans 2018

El cenobi cistercenc s'ha imposat a Sant Pere de Rodes després d'aconseguir més de 40.000 vots en aquesta tercera edició del concurs

11 de de maig de 2018
El monestir de Santa Maria de Vallbona, monument favorit dels catalans 2018
El monestir de Santa Maria de Vallbona, monument favorit dels catalans 2018

Després de cinc trepidants setmanes de competició, el monestir de Santa Maria de Vallbona s’ha proclamat guanyador del concurs del monument favorit dels catalans 2018, que organitzen els companys del DESCOBRIR juntament amb l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i el programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio. El cenobi cistercenc s'ha convertit en guanyador després d'aconseguir 40.298 vots, tot imposant-se al monestir de Sant Pere de Rodes, que n'ha obtingut 31.054.

Des del seu inici, el passat 5 d'abril, la tercera edició del concurs va tenir un ritme intens, tant des de la primera fase, en què es van registrar més de 5.000 participacions i 270 propostes populars, fins a les següents, en què van competir 12 monuments d'entre tots els proposats pels usuaris. Aquests van ser el poblat ibèric d'Ullastret; els castells de Montsoriu i de Mur; el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; els monestirs de Sant Cugat, Ripoll, Sant Pere de Rodes i Santa Maria de Vallbona; les muralles de Montblanc; la cartoixa d'Escaladei; les Drassanes Reials; el poble Vell de Corbera d'Ebre, i el Vapor Aymerich, Amat i Jover. 

En aquesta tercera edició, el concurs ha superat els 200.000 vots registrats, tot un èxit de participació tenint en compte que enguany la competició ha durat cinc setmanes, la meitat de temps que els dos concursos anteriors. 

La motivació i l’expectació al voltant del concurs s’ha notat especialment als territoris dels monuments que han concursat, alguns dels quals s'han mobilitzat activament a les xarxes socials. Del patrimoni se n’ha parlat molt, i ha aixecat passions. Aquest és el gran triomf del concurs: que es reivindiqui sense complexos l’orgull pels monuments del país.

Comentaris