Monument favorit 2018

Ja podeu votar el vostre monument favorit

Aquest 2018, 12 icones patrimonials opten a monument favorit dels catalans

13 de d’abril de 2018
Claustre del monestir de Santa Maria de Vallbona
Claustre del monestir de Santa Maria de Vallbona Thinkstock

Ahir a la tarda, i després d'una primera fase de propostes ciutadanes, es van fer públiques les 12 icones patrimonials finalistes del concurs 'El monument favorit dels catalans 2018'. Són les següents: 

  1. Cartoixa d'Escaladei
  2. Castell de Montsoriu
  3. Castell de Mur
  4. Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes
  5. Drassanes Reials de Barcelona
  6. Monestir de Ripoll
  7. Monestir de Sant Cugat
  8. Monestir de Santa Maria de Vallbona
  9. Muralles de Montblanc
  10. Poblat ibèric d'Ullastret
  11. Poble Vell de Corbera d'Ebre.
  12. Vapor Aymerich de Terrassa


D'aquesta llista, que es va fer pública en directe al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio, els dos monuments més proposats durant la crida popular han estat (per aquest ordre) els monestirs de Santa Maria de Vallbona i Sant Pere de Rodes. La primera fase del concurs, que va arrencar el dijous 5 d'abril, ha estat un èxit rotund, amb més de 5.000 participacions a través del web del concurs en una setmana. En total, s'han proposat 270 monuments diferents en aquesta fase.

Els altres 10 monuments de la llista dels 12 finalistes han estat seleccionats per una comissió d'experts en història i art, que ha tingut en compte el valor artístic, històric i social de cada icona. Aquesta comissió ha triat els 10 monuments entre totes les propostes de la crida popular.

Ja podeu votar el vostre monument favorit!
A partir d'aquest moment, ja pots votar el teu monument favorit entre aquestes 12 icones a través del web. Per votar, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat.

Pots votar cada hora; com més votis, més opcions tens de guanyar un o més dels premis que sortegem cada setmana.

Quina és la dinàmica del concurs a partir d'ara?
Fins al 19 d'abril, els 12 monuments finalistes competeixen entre ells a la fase classificatòria, i els 8 monuments que obtinguin menys vots quedaran eliminats. 

A partir del 19 d'abril, comença la fase de les eliminatòries amb la primera semifinal, en què el primer classificat es batrà en duel amb el quart classificat, i el segon competirà amb el monument que hagi quedat en tercer lloc (del 26 d'abril al 3 de maig). 

Els dos monuments guanyadors d’aquestes rondes passaran a la gran final monumental, que es disputarà entre el 3 i el 10 de maig.

El concurs del monument favorit dels catalans és una iniciativa de la revista DESCOBRIR que compta amb el suport de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i el programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio.

Comentaris