Actualitat

Núria Picas: “La Vall de Boí és ideal per desconnectar i assaborir els seus paisatges”

L'esportista proposa Sant Climent de Taüll com a candidat a convertir-se en 'El monument favorit dels catalans'

15 de març de 2019
Núria Picas
Núria Picas

La corredora Núria Picas és una apassionada de la muntanya, de manera que no ens ha d'estranyar que esculli com a monument favorit l’església de Sant Climent de Taüll, envoltada d’un dels espais naturals de més bellesa del territori català. Picas reconeix que Taüll "m'atrapa per tot el seu conjunt, tant per l'església de Sant Climent com per les seves muntanyes, la seva gent i els seus paisatges." Picas confessa que es perd sovint per la vall de Boí per entrenar, però també per fer-hi estada amb amics i família.

La vall de Boí és un indret especial, per “la barreja entre la natura que l'envolta i els seus monuments plens d’història, que la fan única arreu del món”. Afirma que és “un indret ideal per desconnectar i assaborir els seus paisatges i tota la seva oferta cultural i gastronòmica”, i llança una recomanació: asseure’s en un dels cafès de Taüll i mirar el campanar de l’església.

Proves de resistència
Núria Picas (Manresa, 1976) és una amant de l’escalada i l’alpinisme que ha competit en algunes de les proves de resistència més dures del món. Als 22 anys ja va córrer la seva primera marató a l’Aneto i poc temps després, a causa d’un greu accident, va començar a competir en curses ciclistes de muntanya i en raids d’aventura, la seva altra gran passió. 

El 2010 es va integrar dins l’equip de curses de muntanya de la Selecció Catalana i el 2011 va participar per primera vegada en una ultra trail, la Cavalls del Vent, que va guanyar. El 2014 es va proclamar vencedora de la primera edició de l'Ultra Trail World Tour, un circuit de 10 ultra trails celebrats arreu del planeta al llarg d'un any, fita que va repetir el 2015.
 

Sant Climent
Església de Sant Climent de Taüll
 

Escollir 'El monument favorit dels catalans'
La revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio organitzen la quarta edició del concurs que des del 2016 escull el monument favorit de Catalunya.

En el concurs, 12 monuments aspiren a 'El monument favorit dels catalans'. Deu són triats per un jurat i els altres dos són escollits per proposta popular, en una primera fase en què qualsevol usuari pot proposar un monument. Després d'aquesta primera setmana, comencen les votacions: en la primera (del 20 al 27 de març), s'enfronten els 12 monuments finalistes, dels quals només quatre es classifiquen per a les semifinals. En la primera semifinal s'enfrontaran el primer i el quart, i, en la segona, el segon i el tercer. Els guanyadors de cada semifinal es batran en la gran final, que serà del 10 al 17 d'abril. Aquell dia sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019!

Com es vota?
Per votar i optar als premis, us heu de registrar al web. Podeu emetre un vot cada hora, sempre a sapiens.cat/monumentfavorit. Com sempre, us anirem informant a xarxes, especialment al Twitter, amb l'etiqueta #monumentCat.

La gran novetat del 2019: el bonus Popap
Aquest 2019, 'El monument favorit dels catalans' té una gran novetat. I és que als resultats finals de cada fase s'hi afegirà una quantitat de vots extra (el "bonus Popap"), els recollits en una enquesta que es farà a l'Instagram del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio. Un dia abans de la fi de cada enfrontament, s'obrirà una enquesta al programa conduït per Mariola Dinarès en què es batran els monuments que s'enfronten en les semifinals i en la final. L’enquesta es vehicularà a l’Instagram del programa, mitjançant l’Instagram Stories; començarà a les 13.30 h del dia anterior de la fi de la fase en concret i acabarà 24 hores després (a les 13.30 h del dia en què es tanca la fase). El guanyador de l'enquesta rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al web del concurs. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots. Consulteu les bases del concurs per saber-ne tots els detalls.

Comentaris