Premis

Un dia al turó de la Seu Vella

Aconseguiu una visita a la ciutat de Lleida per conèixer el seu magnífic conjunt històric i cultural

06 de març de 2019
Seu Vella de Lleida
Seu Vella de Lleida

Situada dalt d’un turó que porta el seu nom, el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella és la icona patrimonial de la ciutat de Lleida. És candidat a ser declarat Patrimoni Mundial de la Unesco, i l’any 2016 va ser el guanyador de la primera edició d'‘El monument favorit dels catalans’. Tindreu l’ocasió de visitar-la amb aquest premi, que inclou una visita guiada per a dues persones i un dinar tradicional en un restaurant de la ciutat. 

Un guia us portarà a recórrer la catedral antiga i us explicarà tots els secrets d’aquest edifici tan prestigiós consagrat l’any 1278. També descobrireu quins usos se li van donar després de la guerra de Successió, quan Felip V la va tancar al culte. Del conjunt monumental també en forma part el castell del Rei o suda de Lleida, l’alcassaba que protegia la ciutat en temps dels sarraïns i que, més endavant, va ser testimoni del casament entre Ramon Berenguer IV i Peronella Ramires.

Escollir 'El monument favorit dels catalans'
La revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio organitzen la quarta edició del concurs que des del 2016 escull el monument favorit de Catalunya.

En el concurs, 12 monuments aspiren a 'El monument favorit dels catalans'. Deu són triats per un jurat i els altres dos són escollits per proposta popular, en una primera fase en què qualsevol usuari pot proposar un monument. Després d'aquesta primera setmana, comencen les votacions: en la primera (del 20 al 27 de març), s'enfronten els 12 monuments finalistes, dels quals només quatre es classifiquen per a les semifinals. En la primera semifinal s'enfrontaran el primer i el quart, i, en la segona, el segon i el tercer. Els guanyadors de cada semifinal es batran en la gran final, que serà del 10 al 17 d'abril. Aquell dia sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019!

Com es vota?
Per votar i optar als premis, us heu de registrar al web. Podeu emetre un vot cada hora, sempre a sapiens.cat/monumentfavorit. Com sempre, us anirem informant a xarxes, especialment al Twitter, amb l'etiqueta #monumentCat.

La gran novetat del 2019: el bonus Popap
Aquest 2019, 'El monument favorit dels catalans' té una gran novetat. I és que als resultats finals de cada fase s'hi afegirà una quantitat de vots extra (el "bonus Popap"), els recollits en una enquesta que es farà a l'Instagram del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio. Un dia abans de la fi de cada enfrontament, s'obrirà una enquesta al programa conduït per Mariola Dinarès en què es batran els monuments que s'enfronten en les semifinals i en la final. L’enquesta es vehicularà a l’Instagram del programa, mitjançant l’Instagram Stories; començarà a les 13.30 h del dia anterior de la fi de la fase en concret i acabarà 24 hores després (a les 13.30 h del dia en què es tanca la fase). El guanyador de l'enquesta rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al web del concurs. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots. Consulteu les bases del concurs per saber-ne tots els detalls.

Comentaris