10 projectes de futur que seran història

'Fixing the future' reunirà a Barcelona 40 Herois del Futur que busquen solucions a problemes relacionats amb la biodiversitat, les ciutats o el canvi climàtic

Després de l’èxit de la primera edició, l’esdeveniment ‘Fixing the future’ aterra de nou al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb la participació de 40 “herois del futur” d’arreu del món. Durant dos dies, el 7 i el 8 de juny, el CCCB acollirà diverses conferències en què persones de diversos àmbits com l’urbanisme, la gastronomia o la sostenibilitat presentaran projectes innovadors que volen donar solució a grans reptes que ajudaran a construir un futur millor.

A més, l’edició d’aquest 2019 té una presència destacada de figures del país, com Toni Massanés, Pau Moragas o Ignasi Bartomeus. Consulteu el programa complet al web de l’’Atlas of the future’ i compreu les vostres entrades aquí. També podeu descarregar-vos-en el PDF aquí.

Geoff Mulgan i la intel·ligència col·lectiva

Què passaria si humans i màquines treballessin conjuntament? Per a l’expert en polítiques socials Geoff Mulgan aquest binomi té una potència encara no explotada, la de resoldre conjuntament grans reptes de futur. Segons Mulgan, aquesta intel·ligència col·lectiva pot servir de guia tant a governs com a empreses o universitats. Això explica al seu últim llibre, 'Big Mind: how collective intelligence can change our world', i així ho explicarà el proper 7 de juny al ‘Fixing the future’ 2019.


Geoff Mulgan
Geoff Mulgan

La ‘sitopia’ de Carolyn Steel

Aquesta pensadora va ser proclamada per la revista 'The Ecologist' “visionària del segle XXI”. Seu és el concepte “Sitopia”, una manera de veure el món a través del menjar que parteix de la idea que aquest no és un luxe, sinó una part fonamental de les nostres vides i, també, un concepte clau de la civilització humana. Ho va recollir al llibre 'Hungry City' i ens en parlarà al CCCB el proper 7 de juny en el marc del ‘Fixing the future’.

Vicente Guallart i les ciutats del futur

“El futur ha tornat”. La frase és de l’arquitecte valencià Vicente Gullart, que fusiona els principis de connectivitat global i auto sostenibilitat local en el que ell anomena “ciutat del futur”. El cofundador de l’Institute for Advanced Architecture of Catalonia (IAAC) és un dels herois del futur que participarà al ‘Fixing the future’, el proper 7 de juny.

Sandra Sotelo: justícia de gènere i resiliència

Partint de la base que homes i dones estan exposats a riscos diferents fins i tot a dins d’una mateixa llar, Sandra Sotelo proposa la resiliència com a solució; és a dir, treballar en la reducció del risc. Sotelo forma part del programa sobre Resiliència d’Oxfam i el seu treball se centra en la justícia humanitària i de gènere i en desenvolupament. En sabreu més al ‘Fixing the future’ 2019, els propers 6 i 7 de juny, al CCCB.

Ismaël Essome Ebone: el plàstic i les comunitats de pescadors

El plàstic pot ajudar les comunitats locals de pescadors? La resposta, afirmativa, sembla una contradicció, però no ho és. Així ho està demostrant Ismaël Essome Ebone, un jove emprenedor que ha posat a la pràctica el concepte d’economia circular. I com? Doncs construint amb ampolles de plàstic barques per a pescadors locals al Camerun. Més, al ‘Fixing the future’, el proper 7 de juny.

John Elkington i la responsabilitat social corporativa

Va ser un pioner del moviment per la sostenibilitat global abans, fins i tot del naixement del concepte. Elkington és el creador d’una estratègia per al desenvolupament de negocis basats en la responsabilitat social corporativa, la “triple bottom line”, que uneix gent, planeta i benefici. En podreu saber més al Fixing the future’ 2019, el proper 8 de juny.

Areti Markopoulou, la reinventora de les ciutats

Aquesta arquitecta grega i directora acadèmica de l’Institute for Advanced Architecture of Catalonia (IAAC) treballa en un projecte que explora nous models arquitectònics basats en l’aplicació de les TIC, les tecnologies de la informació i la comunicació. La seva recerca s’ha presentat arreu del món i es presentarà, ara també, al ‘Fixing the future’ 2019.

Lise Honsinger i l’aigua comestible

Ampolles d’aigua biodegradables que ens podríem menjar. És una de les solucions que planteja Lise Honsinger, que treballa en la creació d’alternatives al plàstic que no generin cap residu. Des de Londres, la seva empresa, Notpla, treballa en solucions compostables fetes amb algues marines. Increïble però cert. Més, al ‘Fixing the future’ 2019, el proper 8 de juny.

Fridays for Future: la lluita estudiantil contra el canvi climàtic

El passat febrer, Barcelona se sumava al ‘Fridays for Future’, un moviment estudiantil contra el canvi climàtic que s’engloba en un projecte que vol sumar forces d’arreu del món per lluitar globalment contra aquest gran problema. Però qui són els activistes que hi ha al darrere del Fridays for Futre BCN? Podreu conèixer-los el proper 8 de juny en el marc del ‘Fixing the future’ 2019.

Jyoti Fernandes i l'agricultura sostenible

El projecte La Via Campesina es presenta com l’altaveu dels camperols d’arreu del món. Al seu darrere hi ha Jyoti Fernandes, impulsora de granges cooperatives que veuen l’agricultura sostenible com una manera d’aconseguir justícia social i dignitat. En podreu saber més al ‘Fixing the future’ 2019.