La 64a convocatòria del Premi Iluro impulsa la recerca històrica a Mataró

El premi de la Fundació Iluro guardona els treballs de recerca en història, humanitats i ciències socials sobre el municipi i la comarca del Maresme

Convocatòria del Premi Iluro 2022
Convocatòria del Premi Iluro 2022

Un any més, la Fundació Iluro convoca el Premi Iluro de Monografia Històrica, Humanitats i Ciències Socials, que enguany arriba a la seva 64a edició. L'objectiu de la convocatòria és "estimular la recerca en història, humanitats i ciències socials sobre Mataró i la comarca del Maresme i contribuir a la seva difusió".

Celebrat des del 1959, al llarg de més de mig segle aquest certamen ha contribuït al coneixement del passat del Maresme, especialment de Mataró, i ha permès publicar més de vuitanta monografies referides a la història d'aquests territoris. Poden presentar-se al premi recerques específicament històriques o bé treballs d'humanitats i ciències socials, de caràcter general o particular i de mirada transversal o d'un període concret. Les obres han de ser originals i inèdites, i poden estar centrades exclusivament en els territoris esmentats o bé fer-hi referència amb una presència i un interès destacats.

Els treballs es poden presentar fins al 15 de setembre del 2022 a la seu de la Fundació Iluro, que premiarà el guanyador amb 6.000 € i amb la publicació de la seva obra. Podeu consultar les bases completes del certamen al web de la Fundació Iluro.


Informació pràctica