Alcanar recorda el seu passat ibèric amb el festival Tyrika

Els dies 28 i 29 de setembre, el jaciment de la Moleta del Remei acull tota mena d'activitats històriques

Demostració de treball amb terrissa a una edició anterior del festival Tyrika
Demostració de treball amb terrissa a una edició anterior del festival Tyrika Wikimedia Commons
24 de setembre del 2019

Els dies 28 i 29 de setembre, Alcanar celebra el festival Tyrika, un certamen de recreació històrica que té lloc al jaciment ibèric de la Moleta del Remei. L'activitat estrella seran els espectacles de recreació històrica, que recrearan diferents aspectes de la vida d'aquests avantpassats, i els tallers didàctics, adreçats a petits i grans. Amb els tallers, podreu encunyar moneda, filar, teixir i conèixer tints naturals, elaborar un perfum, pintar ceràmica amb òxid de ferro o preparar una recepta com les que es cuinaven ara fa 2.500 anys. També podreu aprendre els secrets de l'escriptura dels ibers i a fer cordills de la mateixa manera que ho feien els habitants del jaciment. Els més valents podreu simular un combat entre guerrers o provar el tir amb fona.

Realitat virtual
També podreu participar en una gimcana, vestir-vos d'iber per fer-vos una fotografia, veure com funcionava un taller de forja i endinsar-vos en aquesta cultura d'una manera immersiva a través de la realitat virtual.

El programa es completa amb una actuació musical i un menú amb plats inspirats en els productes que es consumien en època ibèrica que oferiran els restaurants del municipi.