Un altre art: Informalisme al Museu d'Art de Girona

La mostra temporal s'endinsa en un dels moviments artístics de postguerra amb més adeptes a Catalunya

Pintura de la col·lecció particular d'Eduard Alcoy, a l'exposició 'Un altre art. Informalisme a Catalunya 1956-1966'
Pintura de la col·lecció particular d'Eduard Alcoy, a l'exposició 'Un altre art. Informalisme a Catalunya 1956-1966' Fotogasull / Museu d'Art de Girona
31 d'octubre del 2023

L'arribada a Catalunya de l'informalisme, moviment nascut a Europa després de la Segona Guerra Mundial, va significar una explosió de llibertat creativa i una ruptura amb la limitació representativa imposada en el context del franquisme. L'informalisme va ser definit amb conceptes com art autre o art informel per la seva voluntat de reivindicar un "art diferent", un art que renunciava a l'organització compositiva i a tot allò que fos elaboració racional.

El Museu d'Art de Girona explora el desenvolupament d'aquest corrent a l'exposició Un altre art. Informalisme a Catalunya 1956-1966. Una mostra que ressegueix l'obra de figures com Antoni Tàpies, Albert Ràfols-Casamada o Evarist Vallès, dels quals enguany se celebra el centenari del seu naixement, i que també descobreix artistes –sobretot dones– poc reconeguts dins el gruix informalista català. Amb més de 60 obres de 41 artistes, és una de les revisions més extenses i singulars fetes fins al moment d'un dels moviments artístics de postguerra que més adeptes va tenir al nostre país.

Al voltant de l’exposició, que es pot visitar fins a l'abril de 2024, el Museu organitza un seguit d’activitats complementàries durant els mesos d’obertura, com tallers familiars i visites comentades amb els comissaris, la primera de les quals serà el pròxim dissabte 11 de novembre. Consulteu-les aquí.

Informació pràctica