Amposta celebra la II Festa del Mercat a la Plaça

La capital del Montsià viatja un segle enrere per donar a conèixer com era la vila quan Alfons XIII li concedí el títol de ciutat, un 19 de maig de 1908

Recreació del Mercat a la Plaça d’Amposta
Recreació del Mercat a la Plaça d’Amposta

El 19 de maig de 1908, el rei Alfons XIII va signar un reial decret en el qual atorgava a la ciutat d'Amposta el títol de ciutat. Amb aquestes paraules, aquesta vila del Montsià adquiria l'estatus d'urbs: “Queriendo dar una prueba de Mi Real aprecio á la villa de Amposta, provincia de Tarragona, Vengo en concederle el título de Ciudad. Dado en Palacio á diez y nueve de Mayo de mil novecientos ocho”. Per commemorar el centenari d'aquest fet tan important, l'any 2008 va néixer la Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta, una celebració que vol rememorar com era la vida a la capital del Montsià a inicis del segle XX, quan era una vila agrícola de poc més de 4.000 habitants.

Així, del 17 al 19 de mnaig els visitants podran gaudir d'un mercat d'època als carrers del nucli antic amb venedors, artesans, tavernes i oficis i d'altres activitats com rutes pel municipi, música d'època al carrer, la quarta Trobada de Grallers, Dolçainers i Tabaleters o actes infantils com un taller de pintura o de pastes tradicionals per a infants.

Trobareu el programa complet al web de la Festa.