Analitzat un conjunt de fòssils de dinosaure de la Patagònia argentina

Les restes pertanyen a l'espècie ‘Mussaurus patagonicus', que va viure fa 200 milions d'anys

El conjunt fòssil de dinosaure ha estat trobat a la zona d'El Tranquilo, a la Patagònia argentina -  Pixabay
El conjunt fòssil de dinosaure ha estat trobat a la zona d'El Tranquilo, a la Patagònia argentina - Pixabay
13 de març del 2017
Autor
Laura Guarda

Un equip de científics de Grenoble (França) ha analitzat l'esquelet d'un dinosaure recent nascut, el crani d'un cos jove i 30 ous d'aquestes criatures mitjançant el sincrotró. El conjunt pertany a l'espècie ‘Mussaurus patagonicus' i ha estat examinat amb aquesta màquina raigs X de l'European Synchrotron Radiation Facility

Segons els investigadors, el prosauròpode ‘Mussaurus patagonicus' va viure fa 200 milions d'anys i va ser anterior als dinosaures gegants: l'estudi del creixement d'aquest conjunt trobat a El Tranquilo, una zona desèrtica de la Patagònia argentina, ajudarà a "descobrir com els dinosaures van arribar a ser les criatures més grans de la Terra".

El paleontòleg argentí Diego Pol afirma que el sincrotró ofereix l'avantatge d'estudiar l'interior dels fòssils sense destruir-los, mètode inaccessible fa una dècada.

En concret, aquest estudi de les fases embrionàries i juvenils de l'espècie ha durat quatre dies. L'equip continua ara amb les investigacions per conèixer com va ser l'evolució entre els prosauròpodes i els sauròpodes. El conjunt de ‘Mussaurus' és proper als sauròpodes, i s'espera que el seu estudi ajudi a esclarir aquesta transició.