Apareix un vaixell del segle XIX a la costa del Canadà

Les restes d'un misteriós naufragi s'han arrossegat fins a les platges de l'illa de Terranova

Els temporals han arrossegat les restes d'un vaixell naufragat fins a les platges de l'illa de Terranova
Els temporals han arrossegat les restes d'un vaixell naufragat fins a les platges de l'illa de Terranova Corey Purchase
17 de febrer del 2024

Una embarcació de fusta de vint-i-quatre metres d'eslora, possiblement datada del segle XIX, ha aparegut a la costa de la localitat de Cape Ray, al sud-oest de l'illa canadenca de Terranova i Labrador. L'ha localitzat un veí del municipi, que, mentre caçava ànecs marins a la platja, va observar "un objecte fosc a l'aigua". 

Segons els investigadors, les dimensions de la nau naufragada suggereixen que es tracta d'una embarcació més gran que una goleta; probablement, un veler amb dos pals o més. La troballa ha despertat l'interès dels prop de 250 veïns d'aquesta petita localitat, majoritàriament descendents d'anglesos i irlandesos que van establir-se a l'antiga colònia britànica entre els segles XVI i XIX. L'origen, la datació i les causes del naufragi podrien explicar l'arribada a l'illa d'alguns dels seus avantpassats. 

El misteriós vaixell hauria arribat a les platges de Cape Ray gràcies a l'acció de l'huracà Fiona, que el setembre de 2022 va colpejar la costa est del Canadà, i que, juntament amb temporals posteriors, hauria arrossegat la nau des del fons marí fins a la costa. De la mateixa manera, ara, la preocupació dels investigadors és treballar ràpidament en l'estudi de la troballa, abans que l'onatge la pugui allunyar de nou cap a aigües més profundes.