'APART', un mitjà per al futur de la gastronomia

Es tracta d'una revista dirigida per Ferran Adrià que uneix el paper amb les noves tecnologies, un projecte impulsat pels companys de CUINA i el grup Som

Portada del primer número d'APART, que s'acompanya d'unes ulleres de realitat virtual
Portada del primer número d'APART, que s'acompanya d'unes ulleres de realitat virtual
31 d'octubre del 2019

Aquest octubre ha nascut un nou mitjà de comunicació global que parla del futur de la gastronomia i que també és un referent en l’ús de les noves tecnologies en aquest sector. Es tracta d’APART, un projecte dels companys de la revista CUINAi de Som que ha comptat amb un director convidat d’excepció: Ferran Adrià.

APARTs’alinea amb els esperits avantguardistes d’avui, com el de l’impulsor d’elBulli Foundation, el xef més important del món dels nostres temps. No és casual, doncs, que APARTneixi a Barcelona, l’epicentre de la darrera revolució gastronòmica mundial, amb una vocació clara d’arribar arreu del món, com ho demostren les tres edicions independents amb què surt: una en català, una altra en castellà i, ben aviat, i amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme, una en anglès.

Un viatge a sis països
En aquest primer número, alguns membres del CUINA han viatjat als sis països que, d’acord amb Ferran Adrià, inspiren la gastronomia del futur: el Brasil, l’Argentina, el Marroc, Dinamarca, Grècia i el Japó. A més de les fotografies que acompanyen cadascun dels sis reportatges d’APART,per primera vegada en un mitjà de comunicació gastronòmic europeu s'ha incorporat l’ús de la realitat virtual. Així, els lectors d’APART, a més de llegir, poden transportar-se a la selva amazònica, a les platges de Creta, a la medina de Fes, a la Pampa argentina, a la cuina del Noma i als carrers de Tòquio.

Un número a l'any
APARTneix amb la vocació de convertir-se en el portaveu del futur de la gastronomia. Per això, cada número, de periodicitat anual, comptarà amb un director convidat que serà una persona destacada del món culinari. APARTserà, any rere any, una mirada cap endavant. Una anàlisi del món de la gastronomia des d’una nova mirada, noves perspectives i amb l’ús de noves tecnologies que ajuden a oferir un retrat complet del sector. 

En teniu tota la informació a Apartgastro.com