Aquest dissabte, gaudeix del Dia SÀPIENS a Terrassa

Viurem una jornada plena d'activitats sobre la història i el patrimoni de la ciutat

1 de novembre del 2017
Autor
Redacció

El temps passa volant! El 2017 la nostra revista fa 15 anys, i el Dia SÀPIENS, que és una mica més jove, vuit. Enguany ho celebrarem a Terrassa, on us proposem gaudir de la història i del patrimoni de l'antiga Ègara, una ciutat amb un llegat industrial impressionant. Us expliquem el programa a continuació: completament gratuït i amb activitats per a petits i grans.

Saps com es restaura un vestit rococó elaborat amb fils de plata i seda? Vols veure com es prepara per exposar la túnica del pintor Marià Fortuny? Tens interès a saber com s'elabora la roba que portes? Saps que hi ha teixits que "curen"?

Totes aquestes preguntes i moltes altres tindran resposta aquesta dissabte en el ventall d'activitats gratuïtes organitzades per la revista d'història Sàpiens, en el marc de la seva festa anual, que se celebra cada any a una ciutat diferent del país. Un ventall d'activitats que, enguany, tindran com a fil conductor el tèxtil i la industrialització.

A més de visites guiades al taller de restauració del museu tèxtil o als tallers dels artistes terrassencs, que obriran les seves portes per a l'ocasió, el Dia Sàpiens també comptarà amb diverses conferències d'historiadors de prestigi (Jordi Casassas, Teresa Abelló, Àngel Casals).

El patrimoni serà un altre dels protagonistes de la jornada. Així s'oferiran visites guiades a l'impressionant Seu d'Ègara, a la joia modernista de la Masia Freixa o al Museu de la Ciència i la Tècnica (mNACTEC). I hi haurà portes obertes en equipaments com el castell cartoixa de Vallparadís o a la Casa Alegre de Sagrera, un model d'habitatge burgès industrial de principis de segle XX.

Tot plegat coincidint, amb la fira del bolet, en què els visitants i els autòctons podran conèixer tots els secrets del fruit del bosc més preuat de la tardor, a banda d'adquirir-ne i degustar-ne.

El Dia Sàpiens és una activitat organitzada per la revista Sàpiens, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa, l'ajuntament de Terrassa i els Museus de Terrassa.