Arbúcies commemora el combat que va acabar amb la derrota de les tropes borbòniques

Aquest 2019 se celebra el 305è aniversari d'una contesa èpica de la guerra de Successió

Representació del combat d'Arbúcies l'any 2018
Representació del combat d'Arbúcies l'any 2018 Ajuntament d'Arbúcies

L'any 1714, en el context de la guerra de Successió, els habitants d'Arbúcies i els d'altres pobles de la rodalia van ser víctimes dels abusos de les tropes borbòniques. Com a protesta per aquestes vexacions i la destrucció del seu patrimoni, els sometents d'Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Espinelves i Viladrau van mobilizar-se i van enfrontar-se a les tropes borbòniques. La seva victòria es va produir durant l'anomenat 'combat d’Arbúcies', que aquest municipi de la Selva recrea des de fa sis anys.

La festa d'enguany és una edició especial, ja que coincideix amb el 305è aniversari de la contesa. Així, el cap de setmana del 6 al 7 d'abril Arbúcies viurà una recreació històrica de la batalla i acollirà tot un seguit d'activitats paral·leles, com ara xerrades, jocs infantils, tallers, recreacions històriques i degustacions gastronòmiques.

La representació de la batallà serà el diumenge 7 d’abril, a les 13 h, al passeig de la Riera. A la representació s'hi podran veure els Miquelets de Girona, el Regiment de Sant Narcís, els Miquelets de Catalunya, els Hússars Hongaresos i el Regiment de Santa Eulàlia. L'activitat tindrà una durada de 40 minuts i serà gratuïta. 

42873604241 383359c871 o

Representació del combat d'Arbúcies, any 2018 / Ajuntament d'Arbúcies

A més, aquesta edició té premi. Per primera vegada es lliurarà el Premi Combat d’Arbúcies, que vol reconèixer la lluita en defensa dels drets humans. En aquesta primera edició, el guardó serà entregat a Òmnium Cultural, per la seva tasca en la defensa de la llengua, la cultura i la nació catalanes.

Informació pràctica

  • Data de representació del combat: 7 d'abril del 2019.
  • Hora: 13 h.
  • Durada: 40 minuts.
  • Lloc: passeig de la Riera.
  • Preu: gratuït.

Per a més informació sobre les activitats, els preus i les dates de realització, visiteu el programa del Combat d’Arbúcies o bé el web del’Ajuntament d’Arbúcies.