Argentona convoca el XIII Premi Burriac de recerca històrica i social

Dotat amb 2.000 €, el certamen que convoca l'Ajuntament promou l’estudi sobre aquest municipi del Maresme

L'església de Sant Julia d’Argentona
L'església de Sant Julia d’Argentona Consol Bancells
17 de setembre del 2019

"Promoure l’estudi i la recerca històrica i social sobre Argentona." Aquest és l'objectiu del Premi Burriac en recerca històrica i social que l'Ajuntament d'Argentona convoca cada dos anys. Com en la resta d'edicions, el guardó s’atorgarà al millor treball d’investigació en el camp de la història, la sociologia, l'antropologia, el patrimoni cultural i artístic o les ciències socials que tingui per objecte principal la vila d’Argentona. Dotat amb 2.000 €, el guardó inclou l'edició de l'obra guanyadora, que serà publicada a partir de l’any següent a l’atorgament del premi.

El guanyador de la dotzena edició, una investigació sobre el llinatge dels Lladó
En l'anterior edició (2017), el Premi Burriac es va atorgar a una investigació sobre el llinatge dels Lladó d'Argentona, un exhaustiu treball de recerca que ja s'ha publicat. El llibre 'Els Lladó d'Argentona, una munió de nissagues', ha estat escrit conjuntament pel doctor en Història Enric Subiñà i Coll i Francesc Lladó i Tubau.

Terminis i condicions
Els treballs que es presentin al Premi han de ser d’autoria pròpia, inèdits i no han d’haver estat guardonats en altres certàmens ni han d’estar compromesos en tràmits de publicació amb cap editorial o presentats en altres premis pendents d’adjudicació. Poden ser d'autoria individual o col·lectiva i han de tenir una extensió d'entre 100 i 250 pàgines numerades en format DIN-A4. Les obres s'han de presentar a l’ajuntament del municipi (c. Gran, 59), de l‘1 al 15 de desembre del 2019, de 8.30 a 14 h, i els dijous, de 16 a 19 h. En teniu tots els detalls a les bases del Premi. Per a més informació, podeu escriure un e-mail a areacultura@argentona.cat.


CartellPremiBurriacArgentona