Arrenca la Festa Major de Sant Pere de Reus

Les Tronades seran un dels actes principals de la festa, que enguany commemora els 25 anys del Ball de Cavallets i els 450 anys de la campana Petra-Clàudia

Cartell de la Festa Major de Sant Pere de Reus 2023
Cartell de la Festa Major de Sant Pere de Reus 2023

La plaça del Mercadal de Reus tornarà a ser l'escenari, un any més, del terrabastall provocat per la Tronada, un dels actes més icònics de la Festa Major de Sant Pere i que, segons es té constància, se celebra des de 1677. Aquest esclat correspon a l'antiga forma artesanal de preparar la pirotècnia que consisteix en un rec de pólvora traçat damunt de les lloses del paviment de la plaça sobre el qual es disposen, a distàncies més o menys regulars, mascles (o morters) i trons.

Enguany les festes de Sant Pere coincideixen amb dues commemoracions excepcionals: d'una banda, l'aniversari d'un dels seus balls tradicionals, el Ball de Cavallets, originalment datat del segle XVII, però que va ser recuperat ara fa 25 anys. De l'altra, els 450 anys de la campana Petra-Clàudia. Aquesta edició també arriba amb diverses novetats: la geganta Vitxeta lluirà nova indumentària i la Colla Gegantera Els Alegre aprofitarà l'ocasió per presentar la Somera de Reus, el nou element festiu de la ciutat. 

Tot i que els actes de celebració van començar el passat 3 de juny, la festa s'iniciarà el dissabte 24 amb el pregó i la primera tronada. Durant la Festa Major de Sant Pere, hi haurà una desena d'actes tradicionals, actuacions musicals i activitats per a tots els públics. Podeu consultar tot el programa aquí.

Informació pràctica

  • Festa Major de Sant Pere de Reus
  • Del 24 al 29 de juny de 2023
  • Consulteu el programa complet per conèixer els actes i els horaris de la Festa Major