Arriba la cinquena edició del Festival Espurnes Barroques

Música, patrimoni i gastronomia es donen la mà en un festival que arrenca el 3 d'abril amb un concert de Jordi Savall dedicat a Ignasi de Loiola

Jordi Savall
Jordi Savall Festival Espurnes Barroques
14 de març del 2022

El 2022 se celebra el 500 aniversari de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa. En aquesta ciutat, el fundador de la Companyia de Jesús va viure una profunda transformació personal, de la qual van sorgir els seus Exercicis Espirituals. Per commemorar l’efemèride, el Festival Espurnes Barroques dedicarà la seva cinquena edició a sant Ignasi, i ho farà programant més de vint concerts i altres activitats vinculades a la seva figura en una vintena de municipis de la Catalunya Central.

El Festival Espurnes Barroques tindrà lloc del 13 de maig al 12 de juny, però abans, el 3 d’abril, un concert inaugural de Jordi Savall donarà el tret de sortida del cicle a la basílica de la Seu de Manresa. La seva proposta s’emmarca dins dels actes de Manresa 2022 Transforma, la commemoració ignasiana de la capital del Bages, i farà un recorregut per la vida del sant, igual que els quatre concerts que se celebraran els diumenges 15 i 22 de maig, 5 i 12 de juny a Barcelona, Manresa, Igualada i Cervera.

Sota el lema Llum barroca, l’edició d’enguany vol posar en valor l’herència barroca dels territoris que hi participen, molts d’ells petits municipis rurals que en conserven un llegat extraordinari i emblemàtic. Tot plegat ofereix una descoberta musical, patrimonial i cultural que també s’acompanya d’experiències gastronòmiques i d’una quarantena d’activitats paral·leles. 


Informació pràctica