Les arts transformen l'escola als Premis Baldiri Reixac 2023-2024

La Fundació Carulla convoca una nova edició d'aquests guardons que impulsen els projectes educatius relacionats amb l'art i la cultura

Premis Baldiri Reixac 2023
Premis Baldiri Reixac 2023 Fundació Carulla
10 de novembre del 2023

Sou una escola compromesa amb el català? Heu viscut a l’aula alguna experiència creativa i sorprenent? Ja podeu presentar-vos a la 46a convocatòria dels Premis Baldiri Reixac, els guardons de la Fundació Carulla que reconeixen projectes educatius que utilitzen l’art i la cultura per millorar i transformar l’educació i la societat. 

L'edició d'enguany d’Els Baldiri posa el focus, davant els atacs a la nostra llengua i la seva progressiva desaparició entre els joves, en les noves iniciatives que promoguin l’ús social de la llengua catalana mitjançant llenguatges artístics. “Davant d’aquesta incertesa i complexitat, els Baldiri recuperen l’essència dels premis i proposen obrir camins de reflexió i aprenentatges a través de la llengua, la cultura i les arts dins els centres educatius”, destaca Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla.

Les escoles poden presentar els seus projectes en tres categories:

  • Baldiri Arts i Llengua, amb vuit premis de 3.500 euros adreçats a projectes que treballin pel foment de la llengua.
  • Baldiri Experiències, amb vint premis de 600 euros en material escolar per a experiències innovadores, dins i fora de l’aula, que responguin als diferents reptes viscuts als centres educatius a través dels llenguatges artístics i creatius.
  • Baldiri Escola Transformadora, que dotarà amb 4.500 euros el centre educatiu més compromès amb els valors dels Baldiri entre tots els que s’hagin presentat a les categories anteriors. L’Escola Transformadora de l’any formarà part del jurat de la pròxima edició dels Baldiri.

Poden presentar-se a l’edició 2023-2024 d’aquests guardons tots els centres educatius, zones escolars rurals, llars d’infants, instituts, centres de formació d’adults i escoles d’educació especial dels territoris de parla catalana. El termini per presentar candidatures finalitza el 22 de gener de 2024. Per a més informació, podeu consultar les bases completes del certamen al web dels Premis Baldiri Reixac.

Informació pràctica