Torna la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts

El municipi del Baix Llobregat acull la processó de 'saetes' i la 'Representació de l'auto sacramental', que se celebra des del segle XVI

Processó de 'saetes' a Sant Vicenç dels Horts
Processó de 'saetes' a Sant Vicenç dels Horts

Com molts municipis del nostre país, Sant Vicenç dels Horts celebra la Setmana Santa i ho fa amb dues activitats ja històriques a aquesta vila del Baix Llobregat, la processó de 'saetes' i l''auto sacramental', que es representa des del segle XVI.

'Representació de l'auto sacramental' 
L’auto sacramental de Sant Vicenç dels Horts consisteix en una representació basada en 13 dels últims dies de vida de Jesús fins a la seva mort. Aquesta representació, organitzada pel Cos de Portants del Sant Crist, té lloc tradicionalment a l’església de Sant Vicenç Màrtir. Els actes sacramentals es representen a Sant Vicenç dels Horts des del segle XVI, però no va ser fins al segle XVIII que es va adaptar la forma literària de fra Anton de Sant Jeroni, text en el qual es basen els autos des de llavors. La representació d'aquest 2019 s'acompanya dels salms de Narcís Lunes i Bolix i de la música del mestre Antoni Casasampere. 

Enguany, les representacions seran el 16 d'abril a les 22 h a l’església de Sant Vicenç Màrtir. L’aforament és limitat, té un màxim de 300 localitats i les entrades no es poden comprar anticipadament; s'hauran d'adquirir abans de la representació.

Escena de l'Auto Sacramental de Sant Vicenç dels Horts

Escena de l'Auto Sacramental de Sant Vicenç dels Horts

Processó amb 'saetes'
Un altre acte que se celebrarà durant la Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts és la processó amb 'saetes' del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad, que va acompanyada de bandes de música.

La processó, organitzada per la comfraria del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad, s'inicia al Poliesportiu Municipal Sant Josep, Escola Sant Josep i segueix pels carrers de Girona, Mossèn Jacint Verdaguer, Antoni Mampel i Barcelona, fins arribar a l'últim punt, l’església de Sant Josep. La representació es fa dijous 18 d'abril, a les 21.30h.