Barcelona acull una nova Nit dels Museus

El dissabte 18 de maig, diversos museus de la ciutat i d'arreu del país obren gratuïtament les seves portes en horari nocturn per donar valor al patrimoni cultural que atresoren

El castell de Montjuïc en una edició anterior de la Nit dels Museus
El castell de Montjuïc en una edició anterior de la Nit dels Museus Robert Ramos

En el marc del Dia Internacional dels Museus, que se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977, el Consell d'Europa organitza la Nit dels Museus. Es tracta d'un esdeveniment únic en el qual, de manera exclusiva, alguns museus de Catalunya obren les seves portes més tard de les dotze de la nit per oferir activitats gratuïtes als visitants.

Aquest 2019, hi ha 114 museus arreu de Catalunya que hi participen, entre ells 68 de la Xarxa de Museus Locals de la demarcació de Barcelona i 80 de l'àrea metropolitana de la capital catalana. A més de poder visitar les exposicions i col·leccions que exhibeixen els museus, alguns equipaments han organitzat actes concrets per a la Nit dels Museus. El Reial Monestir de Pedralbes oferirà, al vespre, el contacontes 'Tanta roba i tan poc sabó'; el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà tres concerts, i el Museu Can Framis ha programat la sessió de dansa 'L'art com balla'.

Podeu consultar tota la programació de tots els centres participants de Barcelona aquí, i els de la resta del país, en aquest altre enllaç.