La història de Barcelona, en 100 objectes

El Museu d'Història de Barcelona acull l'exposició 'Barcelona Flashback. Kit d'història en 100 objectes', una manera innovadora de conèixer el passat de la capital catalana

Una de les sales de l'exposició 'Barcelona Flashback'
Una de les sales de l'exposició 'Barcelona Flashback'
9 d'octubre del 2019

Proporcionar a la ciutadania el "kit" mínim de coneixement i consciència urbana. Aquest és un dels objectius de l'exposició 'Barcelona Flashback. Kit d'història en 100 objectes', una mostra permanent que sintetitza la història de la ciutat a través de 100 objectes provinents de la col·lecció del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) que van des dels temps dels romans fins al segle XXI. Aquestes 100 peces s'acompanyen de petites preguntes relacionades amb la història de Catalunya i es complementen amb diversos plànols que contextualitzen la història i l'evolució de la ciutat amb la d'altres indrets d'Europa. Entre els objectes hi ha una torxa olímpica, un cartell fet a mà per la FAI, estàtues, pintures, el cartell de Vinçon del passeig de Gràcia o un rellotge flamenc del segle XVI que durant molts anys va marcar el pas del temps a la ciutat.

Un projecte innovador
Amb aquest nou format, l'exposició vol ser un nou mètode de lectura històrica que doni als visitants una visió de conjunt de la ciutat. A més, l'exposició es presenta com un projecte col·lectiu en el qual els ciutadans poden aportar peces (com la "Venus de Barcelona" localitzada per una família del barri de Sant Andreu) i temes de discussió. La mostra forma part del projecte de reforma del MUHBA que convertirà la Casa Padellàs -la seu principal de l'equipament- en el nucli central dels espais patrimonials que té el Museu per tota la ciutat.

Informació pràctica

  • Lloc: Museu d'Història de Barcelona (MUHBA). Casa Padellàs (plaça del Rei, s/n).
  • Dates: Permanent.
  • Horaris: de dimarts a dissabte, de 10 a 19 h. Diumenges, de 10 a 20 h.
  • Preu: Gratuït.
  • Més informació al web del MUHBA.

 

barcelona flashback a3