Barcelona i la 'Primavera Republicana'

Entre el 13 i el 18 d'abril, la ciutat acollirà un mapatge a la façana de l'Ajuntament i diversos actes amb què es commemoren els 90 anys de la proclamació de la Segona República

Manifestació popular amb motiu de la proclamació de la República
Manifestació popular amb motiu de la proclamació de la República Institut de Cultura de Barcelona (ICUB)

Revolució Pública és el lema amb què Barcelona recordarà els 90 anys de la proclamació de la República, un esdevinement batejat com a Primavera Republicana que, entre el 13 i el 18 d'abril, acollirà diferents activitats als 10 districtes de la ciutat. El tret de sortida de les commemoracions el donarà un mapatge que es projectarà a la façana de l'Ajuntament a partir de dimarts 13 d'abril, un audiovisual d'Alba G. Corral amb música de Bárbara Granados que inclou documentació i músiques de la Segona República i que es repetirà cada vespre de la Primavera Republicana.

El dia 14, dia de l'efemèride, hi haurà actuacions musicals i coreografies a tots els districtes de la ciutat, a més de punts d'informació històrica. Entre les activitats programades hi ha la lectura dramatitzada de Doña Rosita la soltera, de Federico García Lorca, al Born Centre de Cultura; el concert  Per més que feu, no passareu!; la retirada de l'escut monàrquic que hi ha a la plaça del Cinc d'Oros, o la performance titulada Revolució de nassos, de les pallasses Pepa Plana, Nöel Olivé i Lola González.

Podeu consultar-ne tot el programa aquí.